
Ingredience
-
na vývar
-
1 slepicemožno nahradit kuřecím masem
-
3 plátky zázvoručerstvý je nejlepší
-
1 cibulemůže být menší
-
1/2 tyčinky skořice
-
3 hvězdičky badyánu
-
1/2 kardamom
-
1 polévková lžíce rybí omáčka
-
svazek máta peprná
-
svazek jarní cibulkamožno nahradit červenou cibulí
-
svazek koriandr
-
1-2 chilli papričky
-
na nudle
-
4 porce ploché rýžové nudle
-
špetka sůl
-
1 polévková lžíce rostlinný olej
Postup přípravy
Naučit se uvařit výbornou vietnamskou polévku Pho touží v dnešní době spousta lidí. Patříte mezi ně? Vaše přání je nám rozkazem! Nafotili jsme pro vás celý postup krok za krokem. A je překvapivě snadný!
Příprava nudlí
Začněte přípravou nudlí. Do hrnce nalejte litr vody, přidejte půl lžičky soli, lžičku oleje a přiveďte k varu. Ploché nudle vložte přímo do vroucí vody. Zamíchejte a nechte je vařit. „Ve chvíli, kdy přestanou být průhledné a zbělají, je čas je zcedit a zalít studenou vodou,” popisuje postup Žanetka.
Nudle by měly být pružné a měkké, přibližná doba vaření se pohybuje okolo 5 až 6 minut. Vyplatí se také postupně snižovat teplotu pod hrncem. Nudle vložte do mikrotenového sáčku a dejte je stranou.
Příprava masa a vývaru
Do hrnce položte kuřecí čtvrtky, přidejte půl lžičky soli, lžíci rybí omáčky, zeleninový bujón pro barvu a vše zalejte dvěma litry vody. Jakmile se vše začne vařit, snižte výkon pod hrncem na polovinu, případnou pěnu na hladině sbírejte.
Vedle rozložte na čistou suchou pánev koření (skořici, badyán a semínka kardamomu i s vnější kůrou) a nechte ho prohřát. Přidejte do pánve i půlky menší cibule a dva plátky zázvoru. „Hotovou cibuli poznáte podle zabarvení do hnědo-žluta, plátky zázvoru budou mít lehce připálené okraje, z koření se zase začne maličko kouřit,” popisuje Žaneta. To, co je hotové dříve, ihned přidávejte do hrnce s kuřecím masem.
Kuřecí čtvrtky po 15–20 minutách varu vyjměte z hrnce, nechte chvilku zchladnout, odkrájejte z nich větší kusy masa; kosti vraťte zpátky do hrnce. „Důležité je, aby se kůže neoddělovala od masa, a také, abyste krájeli větší kusy masa podél sbíhání svalů,” radí Žanetka.
Jde se do finále
Nasekejte mátu a koriandr (poměr 1 : 1, větší kousky) a jarní cibulku také nakrájejte. Nudle nechejte v mikrotenovém sáčku a ohřejte je v mikrovlnce na nejvyšší výkon, trvá to asi 1–1,5 minuty. „Mám to vyzkoušené, tak budou připravené přesně, jak mají být,” usmívá se Žanetka.
Vývar zceďte, zkontrolujte maso, a pokud není dovařené, vraťte ho ještě na chvíli k vývaru. Porci hotových nudlí nachystejte do misek, přidejte kuřecí maso, bylinky a jarní cibulku a celou porci zalejte vývarem. Podávejte s citronem a nakládanými chilli papričkami. A je hotovo!
Ingredience
na vývar |
|
| 1 slepice | |
| 3 plátky zázvoru | |
| 1 cibule | |
| 1/2 tyčinky skořice | |
| 3 hvězdičky badyánu | |
| 1/2 kardamom | |
| 1 polévková lžíce rybí omáčka | |
| svazek máta peprná | |
| svazek jarní cibulka | |
| svazek koriandr | |
| 1-2 chilli papričky | |
na nudle |
|
| 4 porce ploché rýžové nudle | |
| špetka sůl | |
| 1 polévková lžíce rostlinný olej | |





