Phở gà – slepičí polévka
Nejoblíbenější vietnamská polévka

Phở gà – slepičí polévka
Kuchyně:

Ingredience

  • na vývar

  • na nudle

Postup přípravy

Sdílet

Naučit se uvařit výbornou vietnamskou polévku Pho touží v dnešní době spousta lidí. Patříte mezi ně? Vaše přání je nám rozkazem! Nafotili jsme pro vás celý postup krok za krokem. A je překvapivě snadný!

(Navštíveno 292 x, 1 návštěv dnes)
Krok 1
20 minut
Označit jako hotové

Příprava nudlí

Začněte přípravou nudlí. Do hrnce nalejte litr vody, přidejte půl lžičky soli, lžičku oleje a přiveďte k varu. Ploché nudle vložte přímo do vroucí vody. Zamíchejte a nechte je vařit. „Ve chvíli, kdy přestanou být průhledné a zbělají, je čas je zcedit a zalít studenou vodou,” popisuje postup Žanetka.

Nudle by měly být pružné a měkké, přibližná doba vaření se pohybuje okolo 5 až 6 minut. Vyplatí se také postupně snižovat teplotu pod hrncem. Nudle vložte do mikrotenového sáčku a dejte je stranou.

Krok 2
40 minut
Označit jako hotové

Příprava masa a vývaru

Do hrnce položte kuřecí čtvrtky, přidejte půl lžičky soli, lžíci rybí omáčky, zeleninový bujón pro barvu a vše zalejte dvěma litry vody. Jakmile se vše začne vařit, snižte výkon pod hrncem na polovinu, případnou pěnu na hladině sbírejte.

Vedle rozložte na čistou suchou pánev koření (skořici, badyán a semínka kardamomu i s vnější kůrou) a nechte ho prohřát. Přidejte do pánve i půlky menší cibule a dva plátky zázvoru. „Hotovou cibuli poznáte podle zabarvení do hnědo-žluta, plátky zázvoru budou mít lehce připálené okraje, z koření se zase začne maličko kouřit,” popisuje Žaneta. To, co je hotové dříve, ihned přidávejte do hrnce s kuřecím masem.

Kuřecí čtvrtky po 15–20 minutách varu vyjměte z hrnce, nechte chvilku zchladnout, odkrájejte z nich větší kusy masa; kosti vraťte zpátky do hrnce. „Důležité je, aby se kůže neoddělovala od masa, a také, abyste krájeli větší kusy masa podél sbíhání svalů,” radí Žanetka.

Krok 3
Označit jako hotové

Jde se do finále

Nasekejte mátu a koriandr (poměr 1 : 1, větší kousky) a jarní cibulku také nakrájejte. Nudle nechejte v mikrotenovém sáčku a ohřejte je v mikrovlnce na nejvyšší výkon, trvá to asi 1–1,5 minuty. „Mám to vyzkoušené, tak budou připravené přesně, jak mají být,” usmívá se Žanetka.

Vývar zceďte, zkontrolujte maso, a pokud není dovařené, vraťte ho ještě na chvíli k vývaru. Porci hotových nudlí nachystejte do misek, přidejte kuřecí maso, bylinky a jarní cibulku a celou porci zalejte vývarem. Podávejte s citronem a nakládanými chilli papričkami. A je hotovo!

předchozí
Smažená rýže se zeleninou
další
Kuřecí maso na karamelu
  • 292 Zobrazení
  • 60 minut
  • Porcí 4
  • Snadný

Sdílejte na sociálních sítích

nebo jen kopírujte odkaz

Ingredience

Počet porcí
na vývar
1 slepice možno nahradit kuřecím masem
3 plátky zázvoru čerstvý je nejlepší
1 cibule může být menší
1/2 tyčinky skořice
3 hvězdičky badyánu
1/2 kardamom
1 polévková lžíce rybí omáčka
svazek máta peprná
svazek jarní cibulka možno nahradit červenou cibulí
svazek koriandr
1-2 chilli papričky
na nudle
4 porce ploché rýžové nudle
špetka sůl
1 polévková lžíce rostlinný olej
předchozí
Smažená rýže se zeleninou
další
Kuřecí maso na karamelu

Přidejte komentář

*